(1) 242-1797, (30) 576-1976    siker@sikerhonlap.hu  Vissza a főoldalra

Meghamisított banki átutalási bizonylat

A szakvéleményünk tartalomjegyzékének kézhezvétele után – tartva az okirat-hamisítás miatti feljelentéstől – a Megrendelő még aznap átutalta a hónapok óta csak hitegetett összeget.

A probléma felvetése

Az egyik cég megrendelt (a továbbiakban Megrendelő) egy szolgáltatást egy másik cégnél (a továbbiakban Szolgáltató). A Szolgáltató határidőre, kiváló minőségben teljesített, a Megrendelő viszont sehogyan sem akarta kiegyenlíteni az árajánlat szerinti összeget tartalmazó számlát. Hónapokon át csak hitegette a Szolgáltatót.

Aztán nagy nehezen elküldte neki a banki átutalási bizonylat beszkennelt másolatát. A pénz viszont csak nem akart megjelenni a Szolgáltató bankszámláján. Bement a bankjába az átutalási bizonylat kinyomtatott változatával. Ott a lelkiismeretes ügyintéző csaknem egy órát foglalkozott az üggyel, de sehogyan sem találta ezt az átutalást.

Végül a Szolgáltató belefáradt az „iszapbirkózásba”, s felkért bennünket, hogy vizsgáljuk ki ezt az ügyet.

Szakvéleményünk

Elkészítettük a szakvéleményünket, s megállapítottuk, hogy az átutalási bizonylatot a Megrendelő egyszerűen meghamisította. S így átutalás sem történt, ezért nem érkezett meg a Szolgáltató bankszámlájára a pénz.

A probléma megoldása

A Szolgáltató átküldte a szakvéleményünk tartalomjegyzékét a Megrendelőnek, s az szó nélkül még aznap átutalta a Szolgáltató számláján szereplő összeget.
A szakvéleményünk tartalomjegyzékét látva a Megrendelő még aznap fizetett Szakvéleményünk tartalomjegyzéke